We Are Little Zombies este o aventură colorată de văzut

În urma morții tragice a părinților săi, micuțul Hikari nu arată niciun fel de emoție, spre suprinderea tuturor. Prietenii săi, Ikuko, Ishi și Takemura au trecut prin tragedii similare. Împreună, decid să înființeze o trupă rock. Hiraki va fi solistul.

Ishi, ai cărui părinți au murit în urma unui incendiu va cânta la tobe. Cleptomanul Takemura, ai cărui părinți abuzivi s-au sinucis, cântă la chitară.

Și Ikuko, singura fată din trupă, ai cărei părinți au fost uciși de profesorul său psihopat de pian, cântă la… orgă și la pian. Adolescenții fac senzație pe scenă.

După un scurt metraj intitulat And so we put goldfish in the pool, care a fost recompensat cu premiul juriului în cadrul festivalului Sundance în 2017, realizatorul japonez Makoto Nagahisa își lansează primul lung-metraj, Little Zombies, cu toate codurile cinematografiei prezente.

Hikari, în vârstă de 13 ani, tocmai și-a pierdut părinții într-un teribil accident de autocar. Însă, spre deosebire de prietenii săi care și-au pierdut în egală măsură părinții, Hikari nu plânge.

Hikari consideră viața drept un joc în mai multe etape, cu obstacole de trecut și dușmani de învins. Consideră că game over nu este deloc înfricoșător atâta timp cât ai posibilitatea de a apăsa pe butonul de restart.

Realitatea lumii exterioare îi este complet indiferentă lui Hikari și prietenilor săi. Refuză să se plieze regulilor stabilite de comunitatea din care fac parte precum cea de a plânge la o înmormântare. În cele din urmă, cei patru orfani decid să înființeze o trupă rock.

Scenele sunt construite în ritmul unei muzici electronice care regrupează numai puțin de 90 de creații originale, inspirate din jocurile Nintendo din anii 80, adăugând filmului o notă de pop și de nostalgie. După cum se poate constata, realizatorul acordă o atenție specială culorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *