Pieces of a Woman, film dramă despre pierderea unui copil

Cu Pieces of a Woman, Netflix începe acest nou an în forță, cu un film despre doliu, un film care vorbește despre o mamă care și-a pierdut copilul la naștere. Inspirat din experiența personală a realizatorului Kornel Mundruczo și a soției sale, Kata Weber, Pieces of a Woman reprezintă prima lansare cinematografică a anului 2021.

Și tonul este dat încă de la început. O introducere lungă de 25 de minute, filmată în genul unui plan, secvența invită spectatorul să urmărească drama care urmează să se joace. Martha a decis să nască acasă cu ajutorul unei moașe.

Primele contracții oferă ocazia unor glume făcute de Sean, soțul lui Martha. Însă, la scurt timp, tensiunea urcă și spectatorul este scufundat în mijlocul unei drame. Copilul trăiește doar câteva minute după naștere.

Doliul tinerei Martha îi șochează pe toți, nimeni nu s-ar fi așteptat la o astfel de dramă, toți abia așteptau să vadă bebelușul. Sean suferă enorm, simte că își pierde mințile încetul cu încetul. Mama lui Sean vrea să se facă dreptate cu orice preț în acest caz, o dă în judecată pe moașa care s-a ocupat de nașterea nepotului său.

Martha trece prin această tragedie în felul său, într-o manieră intimă și personală. În spatele camerei de filmat, Kornel Mundruczo filmează cu pudoare personajele, insistând pe planurile mai mari și apoi pe detaliile corpului fiecărui personaj în parte. Toate acestea completează parcursul emoțional al tinerei mame care nu a apucat să se bucure de copilul său.

Martha este interpretată într-un mod sublim de actrița Vanessa Kirby, recompensată cu un premiu pentru intepretare feminină la festivalul Mostra din Veneția. Interpretarea lui Martha este spectaculoasă, de parcă actrița ar urla de durere pe interior, este reală, adevărată.

Alături de Vanessa Kirby se află Shia LaBoeuf și Ellen Burstyn care oferă în egală măsură o interpretare remarcabilă. Pieces of a Woman este o dramă bulversantă ce merită să fie vizionată.

Pieces of a Woman (2020) Online pe IMDb: https://www.imdb.com/title/tt11161474/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *