Mother: dramă bulversantă a unei relații toxice mamă-fiu

Una din noutățile de sfârșit de an apărute pe Netflix este Mother (Mâza în japoneză), un film realizat de către Tatsushi Ohmori. O dramă familială bulversantă ce are în centrul atenției relația dintre o mamă și fiul ei.

Akiko este o mamă celibatară căreia îi place alcoolul, bărbații și, mai ales să se distreze. Își neglijează în totalitate fiul în vârstă de șase ani, pe Shuhei. Acesta din urmă este bun doar să o asculte, să meargă la cumpărături și mai ales să ceară bani bunicilor în contul mamei sale.

Akiko este în derivă, nu lucrează și nici nu pare dornică să facă acest lucru, dormitul este activitatea sa favorită. Cinci ani mai târziu, situația este mult mai gravă. Akika mai are o fetiță de crescut pe lângă Shuhei. Shuhei, în ciuda intervențiilor din partea serviciilor sociale și în ciuda faptului că vrea să fie școlarizat, rămâne în grija mamei sale.

Între Shuhei și Akiko există o relație toxică și fuzională totodată și Tatsushi Ohmori ne prezintă această relație într-un mod superb. Ritmul este lent și trecem în câteva secunde de la tăcerea apăsătoare la crizele de isterie ale mamei, destul de dese de altfel. Destul de greu pentru spectator să găsească empatie față de acest personaj întruchipat de mamă.

Însă, îndrăgim din prima clipă copilul, silențios și ascultător. Îndrăgim și personajul său devenit pre-adolescent. Acesta visează la o viață mai bună, visează să învețe să scrie și să citească deoarece mama sa îl privează de educație. Însă, în momentul în care mama lui îi cere ajutorul se execută fără să comenteze.

Mother reușește să păstreze un ritm suficient de ridicat pentru ca spectatorul să nu se plictisească în cele două ore. În ciuda comportamentului iresponsabil de care dă dovadă, fiul își iubește mama. Este singura persoană pe care o are. Bazat pe fapte reale, Mother este o dramă familială emoționantă.

Mother (2020) Online pe IMDb: https://www.imdb.com/title/tt11656548/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *