His House, un horror cu o casă bântuită diferită de altele

His House, un nou film horror disponibil pe Netflix, reînnoiește complet genul casei bântuite.

His House este primul film al realizatorului și scenaristului britanic Remi Weekes. Filmul are drept decor o casă decrepită dintr-un oraș englez care găzduiește un cuplu de refugiați din Sudan.

Aceștia din urmă au fugit de ororile războiului din Sudanul de Sud și se află în această casă, izolați de restul lumii.

His House ar putea fi caracterizat în câteva cuvinte în felul următor: atunci când filmul horror se întâlnește cu dramă socială. Este ceea ce ne propune Remi Weekes pentru primul său film.

His House este fără îndoială unul din acele filme horror care încearcă (și reușește) să creeze o stare de disconfort în ceea ce privește spectatorul cu ajutorul unor simboluri, cu ajutorul melancoliei și a unei psihologii mai mult decât pure.

În genul lui Mr. Babadook (2014) sau mai recentului Relic (2020), casa decrepită și rece din His House și fantomele sale reprezintă doar un pretext pentru a evoca altceva.

Fantomele din trecut ale celor doi protagoniști, Rial și Bol (impresionanții Wunmi Mosaku și Sope Dirisu) care au fost nevoiți să facă o călătorie de coșmar din Sudan în Anglia în speranța unui viitor mai bun apar în prim plan.

Casa care ar trebui să le servească drept refugiu devine o închisoare în care demonii din trecut au șansa de a se elibera și de a nu-i mai tortura. Însă, lucrurile nu sunt chiar atât de ușoare cum par…

Cu acest subiect, care nu este foarte departe de cel abordat de Jordan Peele, stăpânind la perfecție codurile specifice ale genului horror, datorită unui joc contrastant între realist și fantasmagoric, Remi Weekes ne oferă un film care tratează singurătatea și angoasa unei lumi ostile și dificultatea unor oameni de a se reconstrui.

Inteligent și captivant, His House este fără îndoială una din cele mai frumoase surprize ale anului pentru amatorii genului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *