American Murder: The Family Next Door, cronica unei crime

American Murder: The Family Next Door ne prezintă cu ocazia acestui film o crimă sordidă, crimă ce a avut loc în Colorado în 2018. Uciderea lui Shanann Watts, o tânără mamă însărcinată și a celor două fiice ale sale în vârstă de 3 și 4 ani. Și vinovatul este nimeni altul decât soțul, Chris Watts.

Este un lucru cunoscut, faptele diverse ne fascinează și ne înfricoșează totodată. Și cazul Watts nu face excepție de la regulă. Reconstituit într-un mod cât se poate de minuțios, forța acestui documentar se bazează pe conținutul utilizat: adică doar pe înregistrări audio și video originale.

Și asta încă de la debutul anchetei. În momentul în care una din colegele lui Shanann sună la poliție pentru a le mărturisi că nu a reușit să dea de ea de câteva ore bune și că mașina este parcată în fața casei însă nimeni nu răspunde când bate la ușă, o patrulă de poliție este trimisă la fața locului.

Și, datorită camerei web pietonale folosite de ofițerul de poliție trimis la fața locului, spectatorii pot urmări “în direct” desfășurarea faptelor: reîntoarcerea soțului acasă, primele reacții, inspecția casei și vizionarea camerelor de supraveghere din vecinătate. Urmează interogarea lui Chris Watts la secția de poliție, testul poligraf prin care trece, declarațiile sale și, în cele din urmă, procesul.

Un alt material esențial folosit este oferit de conținutul postat pe rețelele sociale de Shanann și acesta din urmă nu este puțin deloc. Tinerei îi plăcea să își împărtășească viața cu prietenii virtuali, gândurile cu abonații săi. Putem vedea conversațiile intime purtate cu cea mai bună prietenă a sa dar și cu soțul său.

În plus, documentarul ne permite să urmărim comportamentul criminalului încă din primele minute. Se comportă ca un soț îngrijorat din cauza dispariției soției sale (pe care a ucis-o cu câteva ore în urmă), îi trimite mesaje, acordă un interviu televiziunii locale și neagă totul până în ultimul moment.

Chiar dacă deznodământul este cunoscut de la început, American Murder: The Family Next Door este un documentar pasionant în ciuda realității înfricoșătoare pe care o descrie.

American Murder: The Family Next Door (2020) pe IMDb: https://www.imdb.com/title/tt12987894/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *